HomeZaterdagDerde klasseJeffrey Loozen (Lugdunum): ,,Een dik verdiende zege voor Nieuwkoop, volgende week beter!”

-

Derde klasse A (zaterdag) – ,,Winnen doe je met elf en verliezen doe je ook met elf. Alhoewel… vandaag uit bij Nieuwkoop met tien, want na onze drie toegepaste wissels viel er nog een speler van ons geblesseerd uit. We begonnen goed vandaag, maar na twintig minuten was het over en uit bij ons. De 2-0 achterstand kort voor rust en de 3-0 en 4-0 direct kort na rust nekten ons. Het na rust door ons iets willen forceren door meer druk naar voren te zetten,  werd met zeer effectieve counters van de thuisploeg beantwoord. Dan stap je zo met een kansloze 5-0 van het veld af,  in de wetenschap dat we er dinsdag vast nog over zullen spreken. En dan moet direct de blik op volgende week zaterdag worden gericht”, aldus Jeffrey Loozen, de ervaren Lugdunum-doelman.

Met een tweede plek op de ranglijst in deze derde klasse A, en het vorig seizoen ook gedegradeerde Nieuwkoop momenteel redelijk anoniem in de middenmoot, waren de verwachtingen best hoog gespannen voor deze uitwedstrijd. Loozen: ,,We moeten maar ouderwets gaan trainen op afwerken want gaan die één op één kansen bij het begin er in, dan speel je echt een hele andere wedstijd. Nu verslapten we halverwege de eerste helft en o.a. door een fout in de opbouw kwamen we voor rust zelfs op een 2-0 achterstand. Onze trainer paste direct na de rust twee wissels toe. Er moest iets worden geforceerd, dus er zou meer druk naar voren worden gezet. Maar een zeer effectieve counter en te slap verdedigen zorgden kort na rust toch voor een beslissende 4-0 tussenstand.”

Vervolgend: ,,Ja, je moet wat! En of je nou met 2-0 of 4-0 verlies, dat maakt toch ook niet uit. In beide gevallen krijg je gewoon nul punten. De koppies gaan met die 4-0 dan natuurlijk wel hangen, dat is logisch. En met elkaar probeer je de schade verder dan zo beperkt mogelijk te houden. Uiteindelijk ga je dan met een 5-0 nederlaag het veld af, op weg naar de kleedkamer’’, aldus de  Lugdunum-goalie. Wat zou er daar worden gezegd? Zouden er zaken naar elkaar worden verweten? Zit men gelaten en stil op de kleedkamerbank? Loozen: ,,Ik kan me zo’n 5-0 nederlaag als doelman ook niet eerder herinneren. Maar ik ben al wat ouder en heb bij andere clubs ook al het nodige meegemaakt. Dus ik pak mijn rol als oudere en ervaren speler dan ook op en probeer ze wat op te peppen. Natuurlijk gaan we er nog kort over spreken komende week en dan direct de blik op VVSB, onze volgende tegenstander.”

Trainer Escudero: ,,Ik lieg niet als ik zeg dat we na twintig minuten met 0-2 voor hadden moeten staan. We gingen 1 op 1 op hun keeper af en er werden ballen van de doellijn verwerkt. We speelden in die fase echt uitstekend. De 1-0 deed de wedstrijd kantelen en van ons prima spel bleef weinig meer over. Dat verval moet er nog uit bij ons, want dat is niet voor het eerst. Bizar dat we uiteindelijk zo dik verliezen, wanneer je terugdenkt aan het eerste deel van de eerste helft.”

Lugdunum neemt nu een vierde plek in met 19 uit 10 (20-16) , waar VVSB negende staat met 11 uit 9 (22-15). Loozen: ,,In die thuiswedstrijd moeten we laten zien dat we de leermomenten van vandaag goed hebben opgepakt en kunnen omzetten in een positief resultaat.”

Nieuwkoop – Lugdunum 5-0 (2-0).

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, Boukhidous, Dijkhuizen, C. Isitir, Latifi, Bezzai, Absalem, Thong, Blazquez, De Haas, O. Isitir.