HomeZaterdagDerde klasseLugdunum boekt derde zege op rij; nieuwe zeperd Zwammerdam

Lugdunum boekt derde zege op rij; nieuwe zeperd Zwammerdam

-

Derde klasse A (zaterdag)- Opnieuw stond Zwammerdam met lege handen en haalde Lugdunum de volle buit. De thuisploeg hoeft echter niet te wanhopen en de Leidenaren kunnen zich beslist nog niet rijk rekenen. Lugdunum heerste de eerste 25 minuten, maar verloor plotsklaps de grip op de wedstrijd. ‘Damme’ creëerde vervolgens een aantal kansen, maar wist die niet te verzilveren. In de tweede helft was het in feite van hetzelfde laken een pak: de groenwitten startten sterk om het laatste kwartier weg te zakken. Uiteindelijk bleken de bezoekers deze middag wat slimmer te voetballen en efficiënter met de kansen om te springen.

Zwammerdam speler Mark van Zoest legt zijn vinger op de zere plek: ,,We begonnen te laat aan de wedstrijd. Lugdunum begon veel scherper en daar werden we de dupe van. In de tweede helft in feite hetzelfde liedje. Zo laten we het liggen, zonde en onnodig. Net als vorige week laten we ook nog eens  de kansen liggen. Laten we eerlijk zijn; het waren twee slappe wedstrijden achter elkaar van onze kant. Dat moet gewoon vanaf volgende week anders.”

De verdediger vat de wedstrijd zo uitstekend samen. In de eerste 25 minuten waren de bezoekers heer en meester en leek een bijzonder gemakkelijke middag tegemoet te gaan. De 0-1 was geen verrassing en een fraai exemplaar. Na een mooi steekpassje van Amgad Elouath kon Ozan Demirbas keeper Emiel Samson met een subtiele voetbeweging passeren. Het leek de opmaat naar meer, maar zonder aanwijsbare redenen kantelde de wedstrijd. Jordi de Groot kwam een teenlengte tekort en Justin Bons dwong met een vlammend schot invaller keeper Fatih Kirac tot een formidabele reactie.

Wie verwacht had dat de Zwammerdammers net zo alert uit de kleedkamer kwamen als ze er een kwartiertje daarvoor ingekomen waren kwam bedrogen uit. Opnieuw hielden de groenwitten de thuisploeg in een sterke greep. Lugdunum kwam dan ook terecht op 0-2. De uitstekend ingevallen Mike Aalders zette de verdediging van Zwammerdam met een prachtige sleepbeweging op het verkeerde been, maar meer dan een corner leverde het niet op. Uit deze hoekschop echter belandde het leer bij Brian Thong, die kort kappend en draaiend de bal uiteindelijk in de hoek van het doel deponeerde: 0-2. Een gewonnen match zou je zeggen, maar opnieuw lieten de mannen van Roberto Escudero het te gemakkelijk liggen. De kansen waren niet echt aan Zwammerdam besteed. Koen Woudenberg en ook Van Zoest hadden de aansluitingstreffer op hun schoen, maar faalden. Alleen De Groot wist de Leidse doelman te verschalken, maar verder kwam de thuisploeg niet.

Het laatste woord is voor de ijzersterk spelende jongeling Marouan Boukhidous. De zeventienjarige rechterverdediger speelde een nagenoeg vlekkeloze wedstrijd: ,,Tuurlijk maakte ik ook foutjes, maar door hard werken kon ik die herstellen. Met steun van mijn meer ervaren medespelers. Die zijn voor mij echt belangrijk. Ik leer veel van ze.” Over de wedstrijd: ,,Een verdiende zege, maar in de tweede helft werden we wat slordig en hielden ons hoofd er te weinig bij. Met drie gewonnen wedstrijden doen we het goed. We willen echt met z’n allen voor promotie gaan en dat lukt alleen als we wekelijks hard werken net als we vandaag deden. Ik geloof erin.” Tekenend voor de volwassenheid van de jongeling was zijn optreden een paar minuten voor tijd. Er ontstond een klein opstootje tussen de Lugdunum doelman en een Zwammerdam aanvaller. Boukhidous was er als eerste bij om de mannen uit elkaar te halen en de gemoederen tot bedaren te brengen. Driewerf chapeau.

Lugdunum doet het met het vernieuwde team verrassend goed en heeft een brede selectie. Dat geeft hoop voor dit seizoen. Zwammerdam liep voor een tweede keer tegen een zeperd aan. Scoren lijkt op dit moment het grootste probleem, maar kansen worden wel degelijk gecreëerd.

Zwammerdam-Lugdunum 1-2 (0-1). 7. Demirbas 0-1, 63. Thong 0-2, 86. De Groot 1-2.  Scheidsrechter: Oudijk. Toeschouwers: 100.

Zwammerdam: Samson, Van Zoest, Van Asselt, Van Dorp, Jansze (60. Mitchel Bons), Van den Berg, Nulle (75. Kramer), Justin Bons (65. Kremer), De Groot, Woudenberg, Peters.

Lugdunum: Kirac, Boukhidous, Dijkhuizen, Cem Isitir Latifi, Blazquez, Elouath (68. Absalem), De Haas (52. Aalders), Van Leeuwen, Demirbas (72. Ozan Isitir), Thong.

Foto’s: met dank aan Jaap Peters