donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden (za) begon met strijd en eindigde in vette blessuretijd met...

Sporting Leiden (za) begon met strijd en eindigde in vette blessuretijd met drie punten

-

Derde klasse A (zaterdag) – ,,We hebben de wedstrijd van vorige week tegen DWO kunnen verdringen met deze pot uit tegen het altijd stugge en lastig te bespelen DSVP. Ze stonden drie punten boven ons en natuurlijk wil je de winterstop ingaan met de blik naar boven en niet in het rechterrijtje belanden. Er was strijd genoeg bij ons maar door het nu spelen met een ander systeem, 4-4-2, kregen we ook geen echte doelkansen. Maar de ruime extra tijd van bijna negen minuten was hilarisch met een gemiste strafschop voor de thuisploeg, een rode kaart aan onze kant en een paar seconden voor tijd de 0-1 overwinning binnengetikt door Zakaria Bardaa, een speler uit het tweede die heerlijk op de juiste plek stond”, aldus de prima analyse van Sporting Leiden-aanvaller Roland Middelkoop.

De Leidenaren begonnen goed en kenden DSVP van vorig seizoen toen er uit een moeizame 1-1 werd bereikt. Maar echte kansen leverde dit spelbeeld toch niet op. Middelkoop: ,,Met dit spelsysteem hadden we moeite om onder hun druk uit te komen. Sipan Khalid en ik werden voorin ook nauwelijks bereikt. En waar onze trainer Cees van Tongeren op had gewezen wat betreft het systeem waar DSVP succes mee had, dat werd bij ons echt onvoldoende opgepakt. Ja… en dan die koude wind op de vlakte van sportpark ‘De Groene Wijdte’, dat zorgde ook niet echt voor een heerlijk voetbalsfeertje aan onze kant. We moesten het allereerst van strijd hebben en dan zou het voetbal toch vanzelf moeten volgen.”

Van Tongeren wees in de rust natuurlijk op waar het aan schortte in de eerste helft. Middelkoop: ,,Maar zijn opmerking om onze best te blijven doen, want stel dat je verliest, die kwam zeker bij ons binnen. Toch was het DSVP dat in de tweede helft de bovenliggende partij bleef. Zelf moest ik een kwartier na rust na wat aanslagen op kuit en enkel geblesseerd uitvallen en werd ik vervangen door de rappe Bardaa. Het bleef bij ons gewoon meer vechtlust dan creativiteit. Aan die inzet lag het zeker niet bij ons.”

Met wat er na de negentig minuten reguliere speeltijd gebeurde, was het waard om bij Studio Sport komende zondag uit te zenden. Alle ingrediënten waren aanwezig om de toeschouwers van beide kanten hartverwarmend aan de zijlijn te laten genieten ondanks de ijzige koude. Zo belandde de bal drie minuten in de extra tijd bij Sporting Leiden op de strafschopstip. ,,Een inworp van DSVP belandde in de zestien op de arm van een speler van ons. Het gevolg was een opstootje, een tweede gele kaart bij ons en een strafschop die door reserve-doelman Colin Oudenaarden uit het doel werd geranseld, ongelofelijk. En vijf minuten later tikte Bardaa de bal bij de eerste paal binnen na een doorgekopte bal uit een hoekschop. Kort daarna werd er afgefloten en vertrokken we naar Leiden met een 0-1 zege, dus toch drie punten”, sprak de aanvaller realistisch en vol trots.

De Leidenaren staan nu met deze knappe en moeizame uitzege op een vijfde plek met 19 uit 12 (24-19) waar de thuisploeg zevende werd met 19 uit 12 (14-14). Een mooie tussenstand voor de winterstop waar op 19 januari uit Blauw Zwart weer de volgende tegenstander is. Middelkoop: ,,Vorig seizoen wonnen we daar ook, ik dacht met 1-2, maar we gaan eerst op trainingskamp 4 t/m 8 januari naar het land van Ronaldo. En dat bindt ons zeker want er gaat ongeveer een dertigtal personen mee die er grotendeels zelf voor dokken. Vorig seizoen zijn we na onze winterstoptrip naar Torremolinos echt de punten gaan behalen. Die binding en het er samen voor gaan typeert ons wel als Leidse derdeklasser.”

DSVP – Sporting Leiden 0-1 (0-0). 90.+8. Bardaa 0-1.

Basisopstelling Sporting Leiden: Oudenaarden, Dieke, Van Egmond, Te Hennepe, Wansink, Hamelink, Khalid, Devilee, Middelkoop, Donders en Van der Meel.