HomeZaterdagDerde klasseStormvogels houdt Kagia op een gelijkspel: 1-1

Stormvogels houdt Kagia op een gelijkspel: 1-1

-

Derde klasse B (zaterdag, West 1)- Het scheelde vijf luttele minuten of Kagia had de negende zege op rij geboekt. Een slippertje achterin was echter genoeg om Stormvogels aan een verdiend gelijkspel te helpen. Geen man overboord bij de ploeg uit Lisserbroek; de voorsprong op nummer twee, DEM, is nog altijd zes punten en die marge is riant te noemen.

Het was een prima en vermakelijke pot voetbal wat de twee ploegen het publiek in IJmuiden voorschotelden, geleid door een vrijwel foutloze leidsman. Stormvogels had zeker in de eerste helft een groot veldoverwicht en had iemand de statistieken bijgehouden dan had de ploeg wellicht kunnen wijzen op pakweg 65% balbezit. Zaterdagmiddag bleek eens te meer, dat dit niet betekent dat de ene kans na de andere wordt gecreëerd, integendeel. Kagia doelman Sander Hoogervorst hoefde zijn kwaliteiten amper aan te spreken, omdat zijn defensie oppermachtig was in de confrontatie met de aanvallers van de thuisploeg. Sterker nog, Kagia kwam zelfs op voorsprong. In de eerste minuut knalde Pascal Timmermans tegen de vuisten van keeper Germain Ebbeling. Daarna bleef het lang stil aan de kant van de mannen van Rene Ras tot Rens Lamboo na een half uurtje tot twee keer een vrije bal mocht nemen op een vrijwel  identieke plek. De eerste verprutste hij hopeloos, maar zijn tweede poging ging hard in de uiterste hoek. Die voorsprong hield Kagia met gemak vast tot de rust.

Na de thee aanvankelijk meer van hetzelfde. Stormvogels stuurde meer mannen naar voren om de gelijkmaker te forceren. Geen moment echter greep de ploeg naar ‘plan B’ , alle ballen richting de spits rammen. Omdat ook Kagia weet wat goed voetbal is bleef het een alleraardigst schouwspel. De bezoekers kregen de ruimte, maar verzuimden die optimaal te benutten. Roy Hogewoning had een enorme kans op de 0-2 na een voorzet van Tijs van der Schinkel, maar schoot naast. En vervolgens werd het in de slotfase alsnog 1-1. Trainer Ras na afloop: ,,Gelet op de hele wedstrijd was het een verdiend gelijkspel. Dit was een wedstrijd tussen de twee beste ploegen van deze klasse. Als je dan een punt haalt bij een directe concurrent, dan doe je het gewoon goed. Sneu dat we vlak voor tijd dat doelpunt tegen krijgen. Compliment voor de ploeg dat de organisatie zo goed was. Stormvogels heeft nauwelijks of geen kansen gehad. Volgende week wacht Overbos en verder wil ik niet kijken.”

Ook kilometervreter en stofzuiger op het middenveld Sam van der Veek erkende dat de 1-1 de verhoudingen goed weergaf. ,,We stonden in de tweede helft aardig onder druk. Normaal kunnen we goed counteren, maar vandaag ontbrak voorin de finesse en de eindpass. Dan is er een moment van onoplettendheid en krijgen we de gelijkmaker om de oren. Stormvogels is een goede ploeg, dat zag je vandaag wel. Dat doelpunt van ons kwam eerlijk gezegd ook uit het niets, dus we moeten niet klagen dat we eens niet tot winst komen. Wat mij betreft zijn we nog steeds op weg naar het kampioenschap.”

Geen gekke gedachte van Van der Veek. Kagia is een compact voetballende ploeg zonder zwakke punten. Topscorer Van der Schinkel slaagde er overigens voor het eerst dit seizoen niet in om te scoren en dat is ook een opvallend feit te noemen op deze voetbalmiddag in IJmuiden.

Stormvogels-Kagia 1-1 (0-1). 32. Lamboo 0-1, 85. Van Nieuwkoop 1-1. Scheidsrechter: Groot. Toeschouwers: 100.

Basisopstelling Kagia: Hoogervorst, Timmermans, Meiland, Lobbezoo, Hoejenbos, Van der Veek, Hogewoning, Lamboo, Imanse, Ligtenberg, Van der Schinkel.

Basisopstelling Stormvogels: Ebbeling, Willemse, Ezeoke, Van der Voort, Keus, Bruinsma, Scholten, Van den Oever, Jansen, Van Nieuwkoop, Blok.