HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten’97 (zo) knokt zich langs Nicolaas Boys

Voorschoten’97 (zo) knokt zich langs Nicolaas Boys

-

Derde klasse A (zondag)- Voor de zondagstak van Voorschoten’97 en Nicolaas Boys stond er zondag veel op het spel. Met nog zes wedstrijden te gaan balanceerden beide ploegen tussen hoop en vrees. Gezien de ambities azen beide verenigingen op een ticket voor de kampioenspoule. ,,Niet alleen de stand op de ranglijst is van belang. Ook voor het opvijzelen van het zelfvertrouwen zou een goede serie zeer welkom zijn”, gaf trainer Huib van Oostrom Soede vol passie aan. ,,Een goede serie neerzetten betekent dat je in een flow terecht komt. Deze flow hebben we nodig om na de winterstop voor de prijzen te gaan voetballen.”

Dat de belangen van deze wedstrijd groot waren was terug te zien aan de start van de eerste helft. Beide ploegen speelden vanuit een gesloten verdediging en wisten weinig raad met de kleine ruimtes. Het spaarzaam opgekomen publiek werd niet echt getrakteerd op een boeiende wedstrijd- dat was zaterdagmiddag wel anders op sportpark Adegeest- en moest wachten tot er ruim een kwartier gespeeld was alvorens Voorschoten’97 voor het eerst echt gevaarlijk voor het doel van Nicolaas Boys kwam. Langzaam maar zeker nam Voorschoten’97 het heft in handen wat resulteerde in een aantal kansen. Na een half uur dacht de thuisploeg op een verdiende voorsprong te komen, de bal kwam echter via de onderkant van de lat weer terug het veld in. Nadat scheidsrechter Van Slooten voor de rust had gefloten snelden de supporters richting de kantine om onder het genot van een kop koffie de enerverende wedstrijd Feyenoord – PSV op de beeldschermen te aanschouwen. Tijdens deze vijftien minuten was men getuige van twee fantastische Rotterdamse doelpunten van Nicolai Jörgensen en Sam Larsson. Iedereen die Feyenoord, maar ook Ajax een warm hart toedraagt was euforisch en kon zijn geluk niet op.

De tweede helft kwam Nicolaas Boys beter uit de kleedkamer. Het zette Voorschoten’97 vast op eigen helft en wist de duels op het middenveld te winnen. De thuisploeg liep het eerste kwartier achter de feiten aan en moest het hebben van wat spaarzame omschakelmomenten. Ondanks het feit dat Voorschoten ’97 op eigen helft werd vastgezet gaf het niet of nauwelijks kansen weg. Sterker nog, na een klein uur spelen verzilverde aanvoerder Niels Van den Berg een prima, door Mike Nikic genomen, corner en zette Voorschoten’97 op een 1-0 voorsprong. Na dit doelpunt werd het spel meer open en ontstond er een boeiend gevecht. Twintig minuten voor tijd was Voorscoten’97 keeper Chris van der Mijn kansloos op een van richting veranderde vrije trap en kwam Nicolaas Boys ietwat gelukkig op gelijke hoogte (1-1). Beide ploegen streden voor elke meter met als inzet drie oh zo belangrijke punten. Tien minuten voor tijd brak aanvoerder Van der Berg aan de rechterkant door, leverde een prima voorzet af waarna de keeper uit Nieuwveen hopeloos de fout in ging en de bal panklaar voor de opgekomen middenvelder Wouter Witsmeer legde. Witsmeer bedacht zich geen moment en schoot de bal hard en hoog in de touwen (2-1). De resterende minuten knokte de ploeg van trainer Van Oostrom Soede voor elke meter en werd vanuit een hecht geheel de overwinning over de eindstreep getrokken.

Na de wedstrijd toonde aanvoerder Van der Berg zich een gelukkig man. ,,We hebben als een echt collectief geknokt. Dit zijn drie hele belangrijke punten in de strijd om een ticket voor de kampioenspoule.” Door de zege doet Voorschoten’97 goede zaken en houdt het zicht op de zo gewilde ‘promotieklasse’ die vanaf begin februari start. Volgende week staat de wedstrijd tegen de nummer acht van de ranglijst, Graaf Willem II VAC, op het programma en kan Voorschoten’97 bij een overwinning wederom goede zaken doen.

Voorschoten’97 – Nicolaas Boys: 2-1 (0-0). 7. Van der Berg 1-0, 72. Van Veen 1-1, 79. Witsmeer 2-1.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Mijn, Van Veen, Hilgers, Adriaanse, Elligens, Nikic (Sarmastzada), Witsmeer, Van der Veld, Van der Berg, Mulder (Van Beest).

Basisopstelling Nicolaas Boys: Stouten, Burgmeijer, Santos, Van Veen, Van Gils, Janmaat, Teunissen, Verkerk J. (Uyttewaal), Verkerk R., De Groot, Verlaan.

Foto’s: met dank aan Voorschoten’97