HomeZaterdagDerde klasseWarmunda nipt langs negen man van MMO: 2-1

Warmunda nipt langs negen man van MMO: 2-1

-

Derde klasse A (zondag)- Warmunda heeft de eerst overwinning van de competitie binnen. Op sportpark Overbos werd MMO met 2-1 verslagen. De bezoekers ontvingen al na 24 minuten een rode kaart. De laatste tien minuten moesten ze zelfs met negen man verder, nadat een tweede rode kaart werd getrokken. Voor deze ontmoeting stonden zowel Warmunda als MMO op slechts één punt, waardoor beide ploegen smachtten naar de eerste driepunter. De Warmonders hopen met deze winstpartij de weg omhoog gevonden te hebben.

Warmunda begon goed aan de wedstrijd. De ploeg van trainer Ayhan Gargili voetbalde verzorgd en creëerde al vroeg een aantal kansen. Dit leidde na ruim twintig minuten tot het eerste doelpunt voor de thuisploeg. Bilal el Kourami werd door een fraaie pass van Koen Mastemaker de diepte in gestuurd, waarna hij niet meer in te halen was voor de verdedigers van MMO. Met een krachtig schot via de binnenkant van de paal liet de technische buitenspeler MMO-doelman Albin van Wieringen kansloos.

Een paar minuten na de openingstreffer maakte Thomas Bakker een slaande beweging in de richting van Brian van Noort, waarna hij met een rode kaart het veld moest verlaten. Na een sterk begin leek er nu met een man meer weinig aan de hand voor Warmunda. Dit viel echter tegen, zo vond ook Warmunda-spits Erik Smit: ,,De eerste twintig minuten voetbalden we goed. Ons idee was om zoveel mogelijk voetballend op te lossen. Dit ging allemaal goed tot de 1-0. Daarna gingen we meer mee in hun spel, vooral veel lange ballen spelen. We konden absoluut niet profiteren van de rode kaart, maar dit was vorige week ook al zo tegen RKDES. Daar kregen zij ook een rode kaart. Het lijkt net alsof we dan een stapje terug nemen, met de gedachte dat het toch elf tegen tien is. Maar dat moeten we helemaal niet doen, we moeten gewoon alles blijven geven wat we hebben.”

Dit alles leek te zijn besproken in de rust, want Warmunda kwam sterk uit de kleedkamers. Al binnen vijf minuten scoorde de thuisploeg het tweede doelpunt. De van achteruit opgekomen Mastemaker kreeg de bal aan de rechterkant van het veld en wist Smit eenvoudig te vinden. De spits schoof de bal onder van Wieringen door en tekende voor de 2-0. Smit: ,,Ook enige lof voor Hamza (Harmouch, JW) bij dit doelpunt. Hij liep vrij en schreeuwde, waardoor hij de aandacht trok van de verdediging. Hier profiteerde ik van, omdat de verdedigers een pass verwachtten. Hierdoor had ik alle ruimte. Wel een beetje geluk dat de keeper over de bal heen dook, want ik denk dat het schot wel houdbaar was.”

Na de 2-0 leek Warmunda het weer wat rustiger aan te doen, waardoor MMO steeds gevaarlijker werd. Het elftal uit Hoogmade bestond voor een groot deel uit boomlange spelers, waardoor haast elke hoge voorzet een grote kans was. Desalniettemin was het een aanval over de grond die leidde tot de aansluitingstreffer. Na slordig verdedigen van de blauwwitten kon Jelle van Tol de bal voor de goal passen, waar William Elstgeest volledig vrij stond. Warmunda leek het even kwijt te zijn, de wedstrijd begon zich steeds meer af te spelen op de helft van de thuisploeg. Na een aanvallende wissel van MMO nam de druk op het doel van de uitstekend keepende Rens van der Zwet nog meer toe. Tijdens een spaarzame counter van Warmunda werd Smit onnodig hard onderuit geschoffeld, wat leidde tot de tweede rode kaart van MMO. Leroy van Goozen werd richting de kleedkamer gewezen door de leidsman. De druk van MMO werd er echter niet minder op, maar tot grote kansen leidde dit niet meer. ,,We mogen blij zijn dat we hebben gewonnen vandaag. Het was een zware strijd, maar met hard werken is het ons eindelijk gelukt”, aldus een moegestreden Smit na afloop.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Van Nispen op het programma voor Warmunda. De Warmonders staat een zware klus te wachten, daar de ploeg uit De Zilk mee lijkt te doen voor de eerste plekken. Deze eerst drie punten zullen in elk geval een stimulans zijn voor het elftal van Ayhan Gargili om weg te komen uit de onderste helft van de ranglijst.

Warmunda – MMO 2-1 (1-0) 21. El Kourami 1-0, 49. Smit 2-0, 62. Elstgeest 2-1.Scheidsrechter: Karagantcheff. Toeschouwers: 100

Warmunda: van der Zwets, van der Voort, Holverda, Arnst, Mastemaker, van Noort, Imac, Harmouch, Kortekaas (67. Van de Wetering), Smit (85. Missiria), El Kourami (59. Van Rijn)

MMO: van Wieringen, Disseldorp, van der Star, van der Hoorn, Vlieger (70. Van der Meer), Oostveen, van Tol, van Buuren, van Goozen, Elstgeest, Bakker

Note redactie: morgen volgt nog een fotoreportage van deze wedstrijd, met dank aan Jan van der Lubbe!