HomeZaterdagDerde klasseZwak begin wordt Warmunda fataal

Zwak begin wordt Warmunda fataal

-

Derde klasse A (zondag)- Warmunda wist wat het te doen stond deze zondagmiddag. Om nog aan te kunnen haken bij de middenmoot moesten er drie punten worden gepakt tegen Nicolaas Boys. Ondanks een goede tweede helft is het de equipe van trainer Ayhan Gargili niet gelukt om te winnen. De Warmonders kwamen de vroeg opgelopen achterstand niet meer te boven en verloren uiteindelijk met 2-4 van Nicolaas Boys. ,,Balen natuurlijk, we verliezen toch weer. De eerste tien minuten begonnen we gewoon heel slecht. De vroege achterstand brak ons uiteindelijk op”, aldus de teleurgestelde Warmunda-verdediger Luuk Holverda.

Toen de teams klaarstonden voor de aftrap droeg Gargili zijn mannen op om direct scherp te beginnen. Hier leek echter geen gehoor aan te worden gegeven. Zijn kreet galmde nog na of de bal lag al achter doelman Rens van der Zwet. Een klein kwartier later was het zelfs al 0-2. De blauwwitten, die de geblesseerde aanvoerder Necmettin Imac en de geschorste verdediger Nick Arnst misten, kregen absoluut nog geen grip op de ploeg uit Nieuwveen. Halverwege de eerste helft leek Warmunda iets aan de beterende hand, maar dit leidde niet tot echte mogelijkheden voor de thuisploeg.

Na rust liet Warmunda zien dat er echt wel voetbal in de ploeg zat. Holverda: ,,We pakten het goed op in de tweede helft. Uiteindelijk zijn we misschien zelfs nog wel beter dan zij in dit deel van de wedstrijd. We gingen 1 op 1 spelen achterin en daardoor vielen er helaas ook nog twee tegendoelpunten. Dat is natuurlijk wel het risico wat je dan neemt. Zonde dat we dan verliezen, ondanks dat we zelf twee keer scoren.”

Vijftien minuten na rust maakte Warmunda de aansluitingstreffer. Een strakke corner van Hamza Harmouch viel op het hoofd van Brian van Noort, die de bal snoeihard het doel in kopte. Al vrij snel volgde de 1-3 van Nicolaas Boys, waardoor het geloof in een goed resultaat langzaam wegebde in Warmond. Desondanks scoorden beide ploegen nog eenmaal in de laatste minuten van de wedstrijd, waardoor de eindstand van 2-4 op het scoreformulier genoteerd kon worden.

Het wordt voor Warmunda een lastig verhaal om bij de eerste zes te eindigen na veertien speelrondes, hetgeen dit seizoen belangrijk is in deze klasse. Het zou namelijk betekenen dat de Warmonders mee mogen doen om promotie naar de tweede klasse. Op dit moment bivakkeren de blauwwitten echter in het rechterrijtje, waar ze zullen gaan strijden voor behoud van hun plek in de derde klasse. ,,Eindigen bij de eerste zes wordt lastig voor ons. We hebben nu twee weken vrij. Maar als we daarna elke wedstrijd winnen, kan alles natuurlijk nog”, stelde Holverda na afloop.

Op 25 november zal Warmunda aantreden in en tegen Alphen. Deze ploeg kent ook een moeizame start van de competitie, waardoor er zeker kansen liggen voor de Warmonders. Deze kansen zullen gepakt moeten worden door Gargili en zijn ploeg, willen zij nog bovenin mee gaan draaien en kans maken op promotie.

Warmunda – Nicolaas Boys 2-4 (0-2) 2. Janmaat 0-1, 15. Teunissen 0-2, 60. Van Noort 1-2, 74. Sassen 1-3, 82. Mastemaker 2-3, 88. J. Verkerk 2-4. Scheidsrechter: Bosschieter. Toeschouwers: 100.

Warmunda: van der Zwet, Mastemaker, van Noort, Holverda, van der Voort, Kortekaas (46. Van Dam), Özmen, Harmouch (68. Van de Wetering), Peker, van Riessen (79. Missiria), Bakiri.

Nicolaas Boys: Stouten, Burgmeijer, van Veen, Egberts, van Gils, Janmaat, Teunissen (76. De Lange), J. Verkerk, R. Verkerk, Verlaan, Uyttewaal (61. Sassen).

Foto’s: met dank aan Monica Merbis