HomeZaterdagVierde klasseFC Oegstgeest geeft zege in slotfase weg

FC Oegstgeest geeft zege in slotfase weg

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Onder een heerlijk winterzonnetje begon FC Oegstgeest aan de laatste wedstrijd van de eerste periode. De Oegstgeestenaren deelden de koppositie met SV Aarlanderveen, dat eveneens 19 punten uit de eerste 7 wedstrijden behaalde en ook het doelsaldo (+18 ) was gelijkwaardig. De zeer jeugdige gastheren uit Hazerswoude-Dorp lijken na een stroef begin van de competitie hun draai aardig gevonden te hebben. In de laatste drie wedstrijden werden zeven punten behaald en de zwartwitten hadden zich voor dit duel in de middenmoot genesteld.

De koploper uit Oegstgeest begon voortvarend aan de wedstrijd en Bob den Hollander had zijn respectabele aantal doelpunten, tien in de voorgaande zeven wedstrijden, al snel danig kunnen verhogen. In de eerste vier minuten had hij al alleen voor het doel tegen de keeper, naast en ook over geschoten. De ploeg van Huig Jan Heeringa bleef gevaarlijk en een bekeken schot van Adil Harfaoui had meer verdiend. Na een kwartier kwamen de Boys voor het eerst gevaarlijk door via de zeer snelle Vito Martens die tot deze wedstrijd al vijf maal had gescoord. De grensrechter van FC Oegstgeest was vanaf de eerste minuut zeer scherp, dit tot ongenoegen van het thuispubliek, maar ook hij kon niet voorkomen dat wederom Martens helemaal vrij voor doelman Peter Messemaker verscheen. Gelukkig voor de bezoekers schoot hij naast. Ook een gave individuele actie van Danny Wenink miste het doel terwijl Joep van Tulder nog gevaarlijk werd vanuit een hoekschop. Hazerswoudse Boys liet zich ook zien:  Martens bleef dreigend en benutte de ruimte achter de verdediging tot twee keer aan toe, hij miste eenmaal de controle en de weer prima keepende Messemaker redde ook nog een keer voortreffelijk. Het laatste wapenfeit voor de rust was een mislukte voorzet van Van Tulder die alsnog op de lat belandde. Aangezien er bij Football Factory tegen concurrent SV Aarlanderveen bij rust ook nog niet gescoord was lag de strijd om de eerste periodetitel nog volledig open.

Evenals in de eerste helft kwam de FC uitstekend uit de startblokken. Toen Lars van Bommel vlak na rust een prima voorzet losliet en uit de daaropvolgende scrimmage de bal opeens voor de voeten van Harfaoui belandde, schoot de middenvelder strak in:  0-1. De middenvelder zelf: ,, Uiteraard is het kampioenschap ons doel, maar het periodekampioenschap leefde echt binnen onze groep. Mijn doelpunt voelde als een bevrijding, vlak daarna redde hun keeper nog goed op een schot van mij en ik had het idee dat ik niet buitenspel stond bij mijn afgekeurde goal, zo’n tien minuten na de rust.”

Ondanks hun onervarenheid bleven de Boys gevaarlijk bij een aantal vrije trappen rond het strafschopgebied en Messemaker moest nog een keer handelend optreden bij een doorbraak. Een kwartier voor het eindsignaal had de FC 0-2 kunnen staan; eerst was het Van Tulder wiens inzet met alle geluk door de keeper tot corner werd verwerkt, de kopbal uit de daarop volgende hoekschop werd van de lijn gehaald en een paar minuten later redde keeper Patrick van de Reest voortreffelijk op een schot vanaf randje strafschopgebied. Inmiddels drong het bij de mannen van Huig Jan Heringa door dat het periodekampioenschap ver weg was, aangezien Aarlanderveen al met 0-5 voor stond (0-6 uitslag, red.). De twijfel sloop in de ploeg. De missie werd zelfs nog uitzichtlozer. Martens was al weer eens gevaarlijk geweest alvorens hij vijf minuten voor tijd bijna op de achterlijn in het strafschopgebied onnodig ten val werd gebracht en de terechte strafschop door Justin Meijer koelbloedig werd benut 1-1.

De bezoekers konden niet meer aanzetten en de wedstrijd eindigde in een voor hen teleurstellend gelijkspel. De eerste periodetitel was definitief uit zicht. Harfaoui nog eens: ,,Ik ben erg teleurgesteld, we waren slap in de duels tegen een fysiek sterke tegenstander op een moeilijk bespeelbaar veld. Dit gelijkspel hebben we aan ons zelf te wijten, omdat we nauwelijks aan goed voetbal toe kwamen”, aldus de reële doelpuntenmaker.

De fusieclub kwam dicht bij hun eerste prijs in het nog kortstondige bestaan, maar het hogere doel blijft toch het kampioenschap in de vierde klasse A.

Hazerswoudse Boys – FC Oegstgeest 0-0 (1-1). 46. Harfaoui 0-1, 85. Meijer 1-1. Scheidsrechter: Roest. Toeschouwers: 100.

Basisopstelling Hazerswoudse Boys: Van de Reest, Van Haastrecht, Hartman, Martens, Meertens, Meijer, Van Meurs, Moerland, Roeloffs, De Ruiter, Tijssen.

Opstelling FC Oegstgeest: Messemaker, Pollet, Gianfiglio (69. Bayram), Solleveld, Harfaoui, Nieuwenburg, Wenink, Den Hollander, Van Tulder (88. Van Vliet), Lichtenbeld, Van Bommel, Boerma.