HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory herpakt zich met knap gelijkspel bij Alphense Boys (1-1)

Football Factory herpakt zich met knap gelijkspel bij Alphense Boys (1-1)

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Football Factory haalde zaterdag het 2e punt van het seizoen binnen. Bij Alphense Boys werd met 1-1 gelijkgespeeld. Na de grote nederlaag van vorige week bij Kickers ’69 (5-0), wisten de Factorians zich dus knap te herpakken. Door de verrassende zege van Roodenburg bij Koudekerk, zijn de rood-zwarten overigens wel de nieuwe rode lantaarndrager in deze klasse.

Alphense Boys opende furieus en zette de bezoekers van het begin af aan flink onder druk. In deze fase lieten de gastheren zien, waarom zij door de buitenwereld vooraf als één van de grote favorieten in deze competitie werden gekozen. Met vlot combinatiespel werd de studentenformatie regelmatig overlopen en de 1-0 (doelpunt Sontjie Roosberg), na een kleine tien minuten spelen, deed dan ook recht aan het wedstrijdbeeld. In het laatste kwartier van de 1e helft kregen de bezoekers weer wat meer grip op de wedstrijd en voor de pauze werd er niet meer gescoord.

In de 2e helft kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en was het spelbeeld meer in balans. De Leidenaren kregen ook wat kansjes en één van deze mogelijkheden werd 20 minuten voor tijd benut. Gary Person vond invaller Arthur Holmes, die beheerst afrondde (1-1). Hierna gingen beide ploegen nog op zoek naar de winnende goal, maar er werd niet meer gescoord.

Floris Hooghiemstra had een dubbel gevoel over het behaalde resultaat. Hooghiemstra:,, Aan de ene kant is een gelijkspel bij Alphense Boys zeker niet slecht, aan de andere kant hebben we ook mogelijkheden gehad om de eerste zege van het seizoen binnen te halen. Dat had gezien het eerste half uur misschien wat teveel van het goede geweest, maar het had gekund. Ik ben wel blij dat we weer speelden zoals we dat in de openingswedstrijd tegen LSVV ’70 en in de bekerwedstrijden deden. Dit punt geeft in ieder geval veel vertrouwen voor de volgende wedstrijd’’, aldus Hooghiemstra. Zaterdag wacht de Factorians in ieder geval een interessante pot, nummer twee en tevens ‘buurman’ FC Oegstgeest komt dan op bezoek op het Universitaire Sportcomplex.

Alphense Boys – Football Factory 1-1 (1-0) 7. 1-0 Roosberg,  70. 1-1 Holmes.

Opstelling Football Factory: Van Wijk, Van der Horst, Limon, Van der Akker, Luidens, Rezi (Holmes), Voltan, Chvaloski, Person, Drewes, Derks (Hooghiemstra)