HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory pakt bij Roodenburg eerste zege in spectaculaire derby (3-4)

Football Factory pakt bij Roodenburg eerste zege in spectaculaire derby (3-4)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Roodenburg is bezig aan een goede reeks. Van de laatste vier wedstrijden werd er maar liefst drie keer gewonnen. De ploeg van trainers Cengiz Dömnez en Nouri Essaoui hoopte zaterdagmiddag deze serie een vervolg te geven tegen Football Factory. De Factorians wachtten na acht speelrondes nog op de eerste competitieoverwinning van het seizoen. Zaterdagmiddag is hier verandering in gekomen. Na een zeer enerverende wedstrijd op het kunstgras van Roodenburg kwam Football Factory als winnaar uit de bus: 3-4.

Dat beide ploegen er vol voor zouden gaan vandaag, was al snel duidelijk. De spanning voor de derby was bij beide ploegen aanwezig. Football Factory-verdediger Vasco Corte Real leefde al een tijd naar dit stadsduel toe: ,,De wedstrijd tegen Roodenburg is een van de leukste potten om te spelen. Het zijn harde werkers en ze spelen fel, maar zijn altijd eerlijk. Ze kunnen goed tikken, het zijn echte straatvoetballers. Wat het nog extra leuk maakte voor mij, was dat mijn broer (Francisco Corte Real, JW) sinds dit jaar bij Roodenburg speelt.”

De wedstrijd ging op en neer en binnen twaalf minuten konden er al twee doelpunten genoteerd worden. De thuisploeg had in de eerste helft het betere van het spel, maar kon dit niet in meer goals uitdrukken. Broer  Francisco Corte Real baalde van het verloop in de eerste 45 minuten: ,,Wij waren de betere ploeg op bijna alle fronten. We hadden meer voetballend vermogen, maar voorin maakten we de ballen niet af.”

De tweede helft begon op een zelfde manier als de eerste. Binnen tien minuten scoorden beide ploegen eenmaal. Waar Roodenburg eerder de betere ploeg was, gold dat nu voor Football Factory. Francisco Corte Real vond dat zijn ploeg te slap speelde: ,,We werden nonchalant en kwamen afspraken niet na. Football Factory ging er gewoon vol op, petje af voor hun. Dan zie je gewoon dat je op inzet zo’n wedstrijd niet uit kan spelen. We hebben ploegen als Koudekerk en LSVV ’70 verslagen. Het verschil is dat we in die wedstrijden negentig minuten heel scherp zijn en alles geven. Nu dachten we dat we Football Factory wel even op zouden rollen. We hebben ons de kaas van het brood laten eten.”

De studenten van Football Factory waren vooral erg gevaarlijk in de omschakeling. Met snelle spelers als Gary Person en Dion Darnoud zijn counters zeer lucratief. Hier was de afgelopen weken op geoefend en dat was duidelijk terug te zien. Roodenburg stond vaak met veel man voor de bal, waardoor de ruimtes achterin erg groot werden. Met nog een kwartier te spelen volleerde Person de bal prachtig in het doel. De euforie van de studenten werd echter al snel verstoord door Francisco Corte Real, die van dichtbij de gelijkmaker binnen schoof. Door knap doorzetten trok de uitploeg alsnog aan het langste eind. Caner Demirdas kon na een snelle uitbraak de bal het doel in werken. Demirdas was dermate uitbundig dat hij zijn shirt uittrok, maar hierbij vergat dat hij al een gele kaart op zijn naam had staan. De goed fluitende leidsman hield zich aan de regels en toonde de tweede gele kaart. Roodenburg kon de laatste minuten met een man meer spelen, waardoor de druk werd opgevoerd op het doel van Football Factory-keeper Gregory Limon. De thuisploeg kon dit echter niet omzetten in de gelijkmaker, waardoor de eindstand van 3-4 op het scorebord stond.

Vasco Corte Real was na afloop blij met de overwinning van zijn team: ,,Ik vind het wel een terechte overwinning, alhoewel we gelijkwaardig waren. Wij waren er met ons hoofd net wat beter bij en hielpen elkaar als een echte familie. Normaal speelden we in de eerste helft echt goed en verloren we het in de tweede helft, maar dat hebben we deze wedstrijd anders gedaan. Je kon zien dat we met veel passie speelden vandaag.”

Roodenburg – Football Factory 3-4 (1-1). 8. Bouchnafa 1-0, 12. Demirdas 1-1, 50. Elbaroudi 2-1, 53. eigen doelpunt 2-2, 74. Person 2-3, 81. F. Corte Real 3-3, 86. Demirdas 3-4.

Scheidsrechter: Van der Wel. Toeschouwers: 50.

Roodenburg: Makkor, Bardaa, Serraj, Oulmoudem, Foudal, Anass Bouchnafa, Belkhir, Mkadmi (70. Abdelhak Bouchnafa), Elbaroudi, F. Corte Real, Matoug.

Football Factory: Limon, Luidens, Dingjan, Van den Akker (65. Hooghiemstra), V. Corte Real, De Jong, Rezaie (70. Drewes), Voltan, Darnoud, Person, Demirdas.

Note redactie: een fotoserie volgt nog!!