zaterdag, april 20, 2024
HomeKoudekerkInterviews KoudekerkKoudekerk wint en viert feest in Leiden

Koudekerk wint en viert feest in Leiden

-

Vierde klasse A (zaterdag)- De opdracht vooraf was duidelijk. De thuisploeg moest winnen om het verschil met de bovenste ploegen niet al te groot te laten worden. Daarnaast kon men bij een zege tegenstander Floreant passeren, een ploeg die getraind wordt door ex-Rijnland trainer Paul Pikaar. Geen gemakkelijke opgave, zeker niet als je zag wie er allemaal geblesseerd waren. Trainer Ronald Rosdorff praat liever over de spelers die hij wel tot zijn beschikking heeft en zo is het natuurlijk ook. Het eerder in de voorbeschouwing genoemde konijn uit de hoge hoed was gistermiddag Yvar de Groot, met twee doelpunten was hij de grote man aan de kant van de Koudekerkers die uiteindelijk met een zwaarbevochten 2-1 overwinning van het veld stapten.

Na amper twee minuten spelen moest er al een blessurebehandeling plaats vinden. Deze was niet voor een van de 22 voetballende acteurs van de middag. De man in het zwart was in botsing gekomen met Giovanni Lancel en moest door de verzorger van Koudekerk, Linda Jongeneel, worden opgelapt. Voor de spelleider geen goed begin van de wedstrijd (hij kwam door autopech ook al vrij laat aan op het sportpark). Het was van begin af aan een open wedstrijd waarbij beide ploegen de voetballende oplossing zochten. Na een klein kwartier spelen zetten de gastheren een goed lopende aanval op. Zij voetbalden zich goed onder de druk uit maar Yvar de Groot had teveel tijd nodig om er een echte kans van te maken. Vlak hierna waren het de bezoekers die hun visitekaartje afgaven, via de linkerkant kwam men gevaarlijk door, maar de voorzet vanaf de achterlijn leverde geen verder gevaar op. Halverwege de eerste helft ontstond er een hachelijke situatie voor het doel van Floreant, een terugspeelbal op de keeper Gregory Smeenk stuiterde zo hoog op dat hij de bal alleen met het hoofd kon wegkoppen. Het leer belandde echter op het hoofd van Daniel Wildschut waarna de bal tegen buitenkant paal kwam.

Dat het een open wedstrijd was bleek een minuut later wel. Vanuit een corner kon een van de Floreant spelers de bal ongehinderd tegen de onderkant van de lat koppen waarna de rebound net naast werd gewerkt. Iedereen had zich al verzoend met een brilstand bij de rust, maar daar dacht De Groot van de thuisploeg anders over. Na een uitstekende crossbal van de deze middag sterk acterende en met passie voetballende Ricardo van Rijswijk zette een even zo fraaie steekbal De Groot vrij voor de keeper en de 1-0 was vervolgens een koud kunstje.

In de tweede helft werd de equipe van Pikaar sterker, de druk nam toe en spelhervattingen en hoge ballen zorgden voor gevaar voor Koudekerk. Voor de thuisploeg kwam er zo wel meer ruimte en in de omschakeling kwam men er een aantal keren gevaarlijk uit zonder dat er gescoord werd. Twintig minuten voor tijd kreeg Floreant een corner. Deze werd ongehinderd ingekopt naar de ook gehele vrijstaande Bruce Tol en even later stond de op dat moment de verdiende 1-1 op het scorebord. Iedereen op het terrein aan De Gruttolaan dacht dat de bezoekers door zouden drukken. Koudekerk moest steeds meer terug en het wachten was op de genadeklap. Deze kwam niet, de veerkracht en de strijd van de Rosdorff brigade verdient hierover een compliment.

Het werd nog beter voor de thuisploeg: na een fantastische lange bal van Sidney de Schepper schoot de man van de wedstrijd, De Groot, zijn tweede van de middag binnen en zette zo de thuisploeg weer op voorsprong. Het werd door een aandringend Floreant nog een kwartier billenknijpen maar de overwinning werd met bloed, zweet en tranen binnengesleept. De enige smet op de wedstrijd waren de drie rode kaarten in de laatste minuten van de wedstrijd, waarvan 1 x direct rood. Dit was, zeker gezien de aard van de wedstrijd, totaal onnodig.

,,Gelet op onze ziekenboeg en de kracht van de tegenstander had ik vooraf toch wel mijn bedenkingen maar de 2-1 winst voelt na een aantal mindere wedstrijden zeer goed aan. Na de gelijkmaker dacht ik eerlijk gezegd dat de wedstrijd gespeeld was, maar we kwamen toch weer op voorsprong en trekken deze uiteindelijk over de streep. Compliment aan de groep. Ik heb strijd en passie gezien alleen die spelhervattingen tegen blijft een dingetje”, aldus trainer Rosdorff. Dat Koudekerk een hechte selectie heeft blijkt wel uit het feit dat ze later op de avond met een grote groep in een bus naar ECC in Leiden zijn gegaan om Hollands Live bij te wonen, en wie kwamen ze daar tegen, juist uw verslaggever ter plekke. Een interview met een van de spelers zat er echter niet meer in, zij hadden meer oog voor Glennis Grace en dat is eerlijk gezegd ook wel te begrijpen.

Koudekerk – Floreant 2-1 (1-0) 43. 1-0 De Groot, 71. 1-1 Tol, 78. 2-1 De Groot. Scheidsrechter Numan. Toeschouwers: 130.

Opstelling Koudekerk : Van Ooi, Hakkaart, J. Roosenbrand, De Schepper, Van Rijswijk, F. Roosenbrand,  Melchert (Van der Zwet), Schmand (Roeloffs), Lancel, De Groot, Wildschut.

Opstelling Floreant : Smeenk, Van Herk, Van der Loo, Schreurs, De Bruyn, Tol, Schreuder, Van den Hoogen, Hilgeman, De Bruijn, Verbeek.

Foto’s: met dank aan Ron van Welzen.