HomeKoudekerkInterviews KoudekerkLSVV’70 geeft voorsprong (2-0) weg en verliest van Koudekerk

LSVV’70 geeft voorsprong (2-0) weg en verliest van Koudekerk

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Afgelopen weekend speelde LSVV’70 (2-2) gelijk tegen Meerburg nadat de Leidse ploeg met 0-2 voor had gestaan. Ook in de laatste spelronde van 2018 zou het studentencorps van trainer Freek Jansen een dergelijke voorsprong weggeven. Ditmaal werd zelfs met een nederlaag van het veld gestapt. Koudekerk won derhalve het onderlinge treffen met 2-3.

LSVV’70 opende de wedstrijd sterk. Al na een paar minuten werd een schot van Jaimy van der Meer tot hoekschop verwerkt. Uit deze corner was het meteen raak. De geheel vrijstaande Guido Leugering kopte vakkundig binnen en bracht daarmee de thuisploeg op voorsprong. In dezelfde minuut had de bezoekende ploeg langszij kunnen komen. Een hoge bal vanaf de zijkant werd echter goed ingeschat door LSVV’70 doelman Dammes Waasdorp. Met de vingertoppen tikte hij de bal via de lat over. Een fractie later verdubbelden de gastheren de score. Leo Casteel speelde zichzelf goed vrij en schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied fraai binnen.

Het leek een makkelijke middag te worden voor Jansen en zijn pupillen. Dat bleek echter niet het geval. Koudekerk rechtte de rug en had tot tweemaal toe de kans om de aansluitingstreffer te maken. Waasdorp stond wederom zijn mannetje en maakte deze pogingen onschadelijk. Na pakweg een kwartier had het meegereisde Koudekerk publiek wel reden tot juichen. Een afstandsschot van aanvoerder Bas van Heerdt verdween onhoudbaar tegen de touwen. Direct na de aftrap kwamen de bezoekers zowaar op gelijke hoogte. Na een voorzet vanaf de zijkant kopte Giovanni Lancel binnen, daar waar LSVV’70 dacht aan buitenspel. De arbiter van dienst wilde hier niets van weten en wees resoluut naar de middenstip. De Leidse formatie raakte hierdoor van slag en halverwege de eerste helft kwam de ploeg zelfs op achterstand. Yvar de Groot werd goed vrijgespeeld in de zestien en met een fraaie lob verschalkte hij Waasdorp. De thuisploeg probeerde tot aan de rust nog aan te dringen. Maar vooral voorin ontbrak het aan de benodigde stootkracht. Kort voor de theepauze waren er nog een aantal hachelijke momenten voor het LSVV’70 doel maar tot een doelpunt leidde dit niet. Met een 2-3 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Direct na de onderbreking, verdween een schot van de inmiddels ingevallen Jansen in de handen van Koudekerk sluitpost Tony van Ooi. De cultclub probeerde aan te dringen, maar met name de eindpass was ronduit slordig te noemen. Casteel kreeg nog wel een grote kans nadat hij goed de diepte in was gestuurd door Gerben Groenendijk. Van Ooi bracht ook ditmaal redding voor zijn ploeg. Halverwege het tweede bedrijf hadden de Gruttolaanbewoners de wedstrijd op slot moeten gooien. Sander Schmand kwam oog in oog met Waasdorp te staan maar faalde in de afronding. Met het inbrengen van Jiddo Doornenbal, eindelijk terug van slepend blessureleed, probeerde trainer Jansen er nog minimaal een gelijkspel uit te slepen. De invaller kreeg twee hele grote kansen, maar door langdurige absentie stond het vizier nog niet op scherp bij de spits. Ook het slotoffensief leverde niets op voor de Leidenaren en zo ging de ploeg van trainer Ronald Rosdorff met de winst aan de haal. De Koudekerkers passeren hiermee LSVV’70 op de ranglijst. Na de winterstop gaan de studenten eerst op bezoek bij Zevenhoven en neemt Koudekerk het op tegen buurman Hazerswoudse Boys.

LSVV’er Jiddo Doornenbal over het vreemde scoreverloop: ,,We mogen dit verlies onszelf aanreken. We openden sterk, het veldspel was goed en kwamen terecht met 2-0 voor. Vanaf dat moment, zakte de hele organisatie in elkaar en kwam Koudekerk beter in hun spel. Binnen no-time stond het gelijk en konden we opnieuw beginnen. We wisten ons op een of andere manier niet te herpakken. Vanaf de bank heb ik kunnen zien hoe we zelfs voor rust warempel nog achter kwamen ook. Halverwege de tweede helft mocht ik invallen. Ik ben ruim een half jaar geblesseerd geweest en heb hierdoor nog te weinig wedstrijdritme. Van de twee goede kansen die ik kreeg, had ik minimaal de gelijkmaker moeten laten aantekenen. We hebben vandaag van onszelf verloren.”

Koudekerker Ricardo van Rijswijk: ,,Het was een krankzinnige eerste helft zeg. We begonnen slap en daar wist LSVV’70 wel raad mee. Een verklaring voor het zwakke begin kan ik niet geven. Toch toonden we na de achterstand veerkracht. Met hard werken kwamen we voor de rust zelfs nog op voorsprong ook. Tegen LSVV’70 hebben we het altijd lastig, het is een soort angstgegner of zo voor ons. We wisten dat we de tweede helft compact moesten spelen om de voorsprong te behouden. Iedereen hield zich aan zijn taak en deze overwinning is in mijn ogen terecht. Een lekkere zege, zo vlak voor de winterstop.”

LSVV’70-Koudekerk 2-3 (2-3) 5.Leugering 1-0, 7. Casteel 2-0, 16. Van Heerdt 2-1, 16. Lancel 2-2, 22. De Groot

Basisopstelling LSVV’70: D.Waasdorp, Van Beuningen, Leugering, Wijnakker, Van der Graaf, Groenendijk, Casteel, Loos, Petersen, Egberts, Van der Meer.

Basisopstelling Koudekerk: Van Ooi, Van der Zwet, Roosenbrand, Van den Berg, Roelofs, Schmand, Wildschut, Van Rijswijk, Lancel, Van Heerdt, De Groot.

Foto’s: met dank aan Ron van Welzen, Koudekerk