HomeVijfde klasseFootball FactoryVoor Football Factory duurt wedstrijd helft te lang

Voor Football Factory duurt wedstrijd helft te lang

-

Vierde klasse A (zaterdag)– De Factorianen spelen dit seizoen wat compacter en wat meer vanuit de omschakeling. Met 2 punten uit 7 wedstrijden en 7 doelpunten voor en 18 tegen wordt de laatste plaats bezet. Wie echter een aantal eerdere wedstrijden terugkijkt, ziet dat het vertoonde spel en de inzet van de rood-zwarten niet altijd op een juiste manier werd beloond. En dan komt ook nog eens het ongeslagen Aarlanderveen op bezoek, een ploeg die al 22 keer het net wist te vinden en zaterdagmiddag samen met FC Oegstgeest om de eerste periodetitel streed. Helaas voor de thuisploeg duurt een wedstrijd 90 minuten, want na een ruststand van 0-0 werd het uiteindelijk 0-6. Omdat concurrent FC Oegstgeest met 1-1 remiseerde bij Hazerswoudse Boys pakten de Aarlanderveners de 1e periodetitel.

Als de warming-up bepalend is voor hoe de wedstrijd gaat verlopen , dan konden de studenten vooraf al hun borst nat maken. Maar liefst 3 spelers raakten geblesseerd, waardoor trainer Gregory Limon zichzelf ineens in de basiself terugzag. Limon: ,,Bizar, ik heb dit ook nog nooit meegemaakt. Ik moest zonder warming-up het veld in.  Ondanks deze en reeds bestaande blessures deden we het in de eerste helft uitstekend. We speelden goed vanuit de organisatie en kwamen er een aantal keren gevaarlijk uit. We konden in die fase redelijk goed mee met tegenstander Aarlanderveen. Door het uitblijven van de 0-1 en de voorsprong van FC Oegstgeest raakten zij gefrustreerd.  Er kwam onderling en richting de scheidsrechter irritatie en op dat moment had ik het idee dat er wel wat te halen viel. Zeker als het eerste doelpunt lang zou wegblijven en de irritatie steeds groter zou worden. Helaas voor ons viel het eerste doelpunt na rust al na een minuut of vijf, een slim verdiende maar te makkelijk gegeven strafschop werd feilloos benut.”

Vervolgend: ,,Nog geen man overboord, maar binnen een paar minuten werd de voorsprong verdubbeld en gingen bij ons de koppies hangen. Toen zij er in de omschakeling 0-3 van maakten, was de wedstrijd gespeeld en toen zag je eigenlijk pas dat Aarlanderveen gewoon een hele goede ploeg is. Er viel een last van hun schouders en de voorsprong werd verder uitgebouwd en de wedstrijd professioneel uitgespeeld. Verliezen tegen een dergelijke ploeg is  geen schande, maar het mag en kan niet dat je na een 0-0 ruststand er met 0-6 afgaat. Mentaal zijn wij op dit moment niet in staat om na tegenslag de ruggen te rechten en hierin moeten wij zeker nog stappen maken. In vergelijking met eerdere jaren is de vierde klasse natuurlijk wel een hele sterke klasse, maar we zullen toch punten moeten gaan pakken om het gat naar de ploegen die boven ons staan niet al te groot te laten worden. Er zit echt wel voetbal in onze ploeg, alleen ontbreekt het ons op dit moment aan vertrouwen en dat is ook wel logisch gezien het feit dat we nog maar twee punten hebben verzameld. Een eerste driepunter kan ons net dat zetje in de goede richting geven”, aldus Limon.

Volgende week wacht Football Factory een Leidse derby. De ploeg van Limon reist dan af  naar Leiden-Noord om met Roodenburg de degens te kruisen. Geen gemakkelijke opgave, want de mannen van Donmez  wonnen zaterdag ruimschoots bij LSVV’70 (1-4, AK) en behaalden uit de laatste 4 wedstrijden 9 punten. Voortbordurend op de eerste helft tegen Aarlanderveen liggen er beslist mogelijkheden voor de rood-zwarten. Limon zal echter de komende week zijn mannen eerst ervan moeten overtuigen dat een wedstrijd niet 1 x 45 minuten maar 2 x 45 minuten duurt.