HomeVoetbalnieuws-leidenEmiel Samsom: ,,Goede spel van Zwammerdam nog teveel in fases"

Emiel Samsom: ,,Goede spel van Zwammerdam nog teveel in fases”

-

Derde klasse A (zaterdag)- Zwammerdam heeft weer een puntje bij kunnen schrijven. Op eigen veld werd VVSB op 2-2 gehouden en voor dat puntje had doelman Emiel Samsom vooraf getekend. ,,Het was voor de pauze veel tegenhouden, maar zeker na rust deden we het bij vlagen goed. Ik denk dat dit resultaat wel okay is gezien de verhoudingen op het veld.”

Trainer Rob Jonkman van VVSB was het absoluut niet eens met die zienswijze. ,,Ik ben doodziek van dit puntenverlies. Het was de zoveelste wedstrijd waarin wij de complimenten ontvangen, maar niet de beloning krijgen. Wij staan twee keer niet op te letten en dat levert Zwammerdam twee goals op. Zelf hadden we er daarnaast meer moeten maken. Nee, dit was zo geen leuke middag.”

Uiteraard keek Samsom meer naar zijn eigen ploeg. ,,We wisten vooraf dat dit een lastige tegenstander voor ons zou zijn. Dat blijkt uit de stand, maar ook weet je dat hun zondagtak tweede divisie speelt. Ze hebben daar dus de nodige mogelijkheden. In die zin vind ik het dus wel prima dat we er een gelijkspel uit hebben gesleept. Net als in veel voorgaande wedstrijden speelden we in fases best leuk voetbal, maar we zijn nog niet in staat om dat negentig minuten vol te houden. We kwamen twee keer voor, maar zijn dan vervolgens niet in staat om de boel dicht te houden achterin.”

Rogillio Swaalep was belangrijk voor de thuisploeg. De spits scoorde na vier minuten al de 1-0 en een kleine tien minuten na de pauze bracht hij de formatie van Jack Hermsen, die de club volgend seizoen trouw blijft, andermaal aan de leiding. Daar stond een benutte strafschop tegenover van Timo van der Raadt na ruim vijfentwintig minuten spelen en dezelfde speler zorgde halverwege de tweede helft voor de eindstand.

Samsom: ,,Dit punt koesteren we, maar we moeten zeker in staat zijn om op te schuiven in het klassement. We staan nu nog in de gevarenzone en daar horen we niet te staan. Te vaak laten we nog punten liggen omdat we worden afgetroefd op details. Toch is het vertrouwen groot dat we een betere tweede seizoenshelft gaan draaien.”

De sluitpost wil hoe dan ook goed afsluiten. ,,Ja, want na dit seizoen ben ik hier weg. Ik ben in Rotterdam gaan studeren en woon daar nu ook. Voor dit seizoen had ik nog besloten door te gaan, maar dat kan ik niet nog een seizoen opbrengen. Het reizen kost veel tijd. Waarschijnlijk ga ik keepen bij een studentenvereniging. Overigens heeft mijn vertrek niets te maken met de huidige klassering. Dit is een leuke club en ik wil er met een goed gevoel eindigen.”

Basisopstelling Zwammerdam: Samsom, Van Asselt, Jansze, Van Dorp, Peters, Kramer, Van den Berg, Woudenberg, Nulle, Swaalep, M.Bons.

Foto’s: met dank aan Jaap Peters