HomeVoetbalnieuws-leidenRabobank LAV Cup: Slordig FC Lisse krijgt taai Football Factory pas laat...

Rabobank LAV Cup: Slordig FC Lisse krijgt taai Football Factory pas laat op de knieën

-

Rabobank LAV Cup- FC Lisse O23 was huizenhoog favoriet in het duel tegen Football Factory. De bezoekers hadden een sterke periode achter de rug toen de winterstop zijn beslag kreeg terwijl Football Factory klap op klap kreeg en rode lantaarndrager werd in de vierde klasse. In de eerste helft bleken de ploegen echter aardig tegen elkaar opgewassen en pas na rust trok FC Lisse de touwtjes wat steviger aan en hapte de thuisploeg naar adem om tenslotte met 0-4 ten onder te gaan.

Richard van Heulen, trainer van FC Lisse, was nogal geïrriteerd over zijn selectie in de eerste helft: ,,Gemakzucht, ongeconcentreerd spel zonder dat er een gedachte achter zat en noem maar op. Ik was zeer ontevreden en heb dat in de rust ook duidelijk aangegeven. Wij dachten het op vijftig procent af te kunnen, maar dat kan ook tegen een ploeg als Football Factory niet. Gelukkig pakten we het in het tweede deel van de wedstrijd beter op. Dat het uiteindelijk ‘slechts’ 0-4 werd kunnen we onszelf verwijten.”

Bij de roodzwarten was er vanzelfsprekend meer tevredenheid over deze voetbalmiddag. Vanwege afzeggingen in verband met een Factorians middag moest coach van deze middag Pieter van Schie nogal improviseren. Zo stond Jip Dekker bijvoorbeeld in het doel, normaal doelman van het vijfde, intern de ‘five boys’ genaamd. Dekker is geen keeper van de weergaloze reflexen, een bruut in de zestien en zwevend naar de bovenhoek, maar wel iemand met een fijn neusje voor de juiste positie. Hoe vaak hij precies op de juiste plek stond bij een inzet van FC Lisse is amper te tellen. Dekker zelf hierover lachend: ,,Ja, ik werd op een gegeven moment wel een soort schietschijf. Zolang ze tegen mij aanschoten werd het geen doelpunt en daar stond ik tenslotte voor. Het is dan een soort flow waar je dan in komt tijdens zo’n wedstrijd. Ik moet ook zeggen dat de verdedigers voor me ook knap werk leverden. In de eerste helft hadden we zelfs nog kansen om op voorsprong ter komen. Dat het nog 0-4 werd is wel jammer, maar wel terecht denk ik. Volgende week bij de five boys zal ik het wel rustiger krijgen.”

FC Lisse heeft door de zege de volgende ronde bereikt en kijkt uit naar de loting op woensdag 6 februari.

Football Factory-FC Lisse (O23): 0-4 (0-0). 67. Van Tol 0-1, 73. Van Tol 0-2, 85. Van Tol 0-3, 90+3. Ouaali0-4. Scheidsrechter Tsakaris.

Basisopstelling Football Factory:  Dekker, Limon, Dingjan, Luidens, Voltan, Koopman, Thijssens, Hooghiemstra, Arnoud, Demirbas, Person.

Basisopstelling FC Lisse O23: Baars, Malhi, Vermeulen, Schoone, Ouaali, Van der Zwet , Gerritsen, Ilihoan, Koot, Diels, Talat.