HomeRCLInterviews RCLSterk Voorschoten ’97 genadig voor pover RCL (2-0)

Sterk Voorschoten ’97 genadig voor pover RCL (2-0)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Koploper Voorschoten ’97 toonde zich tegen RCL een waardige lijstaanvoerder. Met bij vlagen uitstekend voetbal werden de Leiderdorpers regelmatig van het kastje naar de muur gestuurd en de overwinning voor de thuisploeg was dan ook dik verdiend te noemen. Het enige verwijt dat André Lourens zijn mannen zou kunnen maken, was dat de 2-0 eindstand een zeer magere afspiegeling was van de werkelijke krachtsverhoudingen in het veld.

Voorschoten ’97 opende voortvarend. Peer van Paasen was na een kleine tien minuten spelen bijna doeltreffend, maar RCL-doelman Gideon de Lange wist ten koste van een corner nog redding te brengen. Een minuut later was het toch bingo voor de thuisploeg. Jordy Manuputty kwam aan de linkerkant goed door, zijn voorzet bereikte Ben Beumer die de bal  in één keer teruglegde op van Paasen. De behendige middenvelder bedacht zich geen moment en met een werkelijk schitterende volley liet hij De Lange kansloos: 1-0. Tien minuten later verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. Uit een corner van Ronnie Verplancke kopte oud-RCL speler Nicky Guijt raak (2-0). Ook in de rest van de 1e helft heerste het trio Manuputty, Verplancke en Van Paasen, RCL stond erbij en keek ernaar. Kenmerkend voor de Leiderdorpse onmacht, was dat pas in de 43e minuut de eerste doelpoging van RCL te noteren viel.

RCL-trainer Soekhai probeerde via twee wissels (Vijlbrief en debutant Levi Overduin) het tij nog te keren, maar het was zaterdag een mission impossible voor RCL. De Leiderdorpers speelden in de 2e helft weliswaar iets beter dan in het 1e bedrijf maar het was voor het publiek meer wachten op de 3-0, dan op de aansluitingstreffer. Dat het derde doelpunt ondanks diverse grote kansen (Verplancke, Maatoug) niet viel, konden de gastheren zichzelf aanrekenen. Zo bleef het dus bij 2-0 voor de Adegeest –bewoners, die na afloop zagen dat het gaatje met de achtervolgers was vergroot.

Voor Leiderdorper Nicky Guijt was het een lekkere middag. Guijt: ,, Winnen van je oude club en daarnaast ook nog zelf scoren is natuurlijk mooi. Ik heb mijn hele jeugd en nog een paar seizoenen in de senioren bij RCL gespeeld en ken die jongens natuurlijk goed. Ik had eerlijk gezegd wel wat meer van ze verwacht, maar we hebben ze vandaag geen enkele kans gegeven. Jammer dat we geen 4 of 5 doelpunten hebben gemaakt, daar hebben we vandaag zeker de gelegenheid voor gehad. Maar goed,  we hebben de drie punten gepakt en daar gaat het om. Ik denk dat ik van de week een extra rondje door de Winkelhof wandel’’, besloot de 22-jarige HALO-student met een knipoog.

Oud-ploeggenoot Sem Overduin na afloop: ,, Voorschoten ’97 heeft een goede ploeg en dat was vandaag duidelijk te zien. We kwamen steeds een stapje te laat. We mochten blij zijn dat we bij de rust niet al met 3 of 4 -0 achter stonden. In de 2e helft hoop je met een doelpuntje nog terug in de wedstrijd kunnen komen, maar het zat er vandaag gewoon niet in. Het was wel leuk dat mijn broertje Levi vandaag debuteerde en we voor het eerst samen in RCL 1 speelden, maar voor de rest moeten we deze wedstrijd maar snel vergeten’’, aldus de RCL-middenvelder.

Voorschoten ’97 – RCL 2-0 (2-0)15. Van Paasen 1-0, 26. Guijt 2-0. Scheidsrechter: Van Kommer. Toeschouwers : 200

Opstelling Voorschoten ’97: Van Look, Simonis, Hogenboom, Koek, Manuputty (84. Baggerman), De Jong, Ilioupoulus, Guijt, Van Paasen, Verplancke, Beumer (72. Maatoug)

Opstelling RCL:  De Lange, De Boer, Kroneman, Glasbeek, Slottje, Van Bemmel, S. Overduin, Wijnalda, Libbenga (46. Vijlbrief) , Van Gent (72. Windhorst),  Elkerbout (46. L. Overduin)