HomeDerde klasseASCASC laat kans(en) liggen voor plaatsing in kampioenspoule

ASC laat kans(en) liggen voor plaatsing in kampioenspoule

-

Derde klasse A (zondag)- ASC heeft plaatsing voor de kampioenspoule, die na volgend weekend aanvangt, nog volledig in eigen hand. Na het gelijke spel op bezoek bij Van Nispen (1-1) volstaat op de veertiende speeldag een gelijkspel tegen laagvlieger Bernardus. De kans is dus levensgroot dat de brigade van Mo Bougrine om promotie gaat spelen, maar dat had in De Zilk al beklonken moeten zijn. Vooral in de eerste helft lieten de Oegstgeestenaren ‘dotten’ van kansen liggen en in de slotseconden lag de 1-2 ook al voor het oprapen.

Tijdens de warming-up was het nog droog en waren er plukjes blauw te zien boven het sportpark. Die weelde was van tijdelijke aard. Tijdens de tweestrijd begon het te hozen en de regen bleef aan tot het bittere einde. Logischerwijs kregen de spelers steeds meer last van de omstandigheden, maar toch werd het een boeiend duel tussen twee ploegen die nog ergens voor speelden. Ook Van Nispen had nog een minieme kans op plaatsing, maar moest dan sowieso tweemaal winnen en dan kijken hoe het op de andere velden zou aflopen.

Al in de derde minuut had ASC zichzelf kunnen dienen. Ralph van Zandwijk stuitte echter op doelman Tom van Maris. De thuisploeg liet zich even later gelden via Bren Zonneveld, die in kansrijke positie verkoos de bal foutief af te leggen in plaats van de ASC doelman te beproeven. De derde grote kans werd om zeep geholpen door Ilker Kacar, die zijn inzet van dichtbij hoog over zag gaan. ASC was de bovenliggende partij, maar moest even later toch als eerste aftrappen. Dezelfde Zonneveld was verantwoordelijk voor de in De Zilk vurig gehoopte treffer.

Daarna voerde de roodzwarten de druk op en er kwamen volop kansen. Een vrije trap van routinier Ruben Dutrieux ging aan iedereen voorbij en Kacar bereikte Jelle Schouten, maar diens kopbal zeilde over het doel van Van Maris. Bougrine was niet tevreden over Rutger Hoogkamer en bracht al snel Ahemed Ferhane. Binnen de dertig tellen kreeg de aanvaller al een gele kaart, in deze overigens sportieve krachtmeting.

De invaller kreeg daarna een grote kans op de gelijkmaker, maar mikte krachteloos op de paal. Van Zandwijk kreeg niet ver voor rust nog twee kansen, maar de middenvelder mikte over en kwam daarna een teenlengte tekort om een vrije trap van ‘Duut’ (Dutrieux, HK) binnen te werken. Zo had ASC ruimschoots de gelegenheid gehad om de achterstand weg te poetsen, maar dat was voor de rust dus nog steeds niet gelukt.

In de tweede helft had ASC echter maar twee minuten nodig om Van Nispen te laten aftrappen voor een tegendoelpunt. ‘Duut’ toonde zich weer belangrijk en vond Jelle Schouten achter de defensie van de geelroden. Eindelijk was het raak en daardoor werd de wedstrijd nog levendiger. Geruime tijd leverde dat aan twee kanten geen kansen meer op, maar hooguit mogelijkheden om wat aan de score te doen. In het slotkwartier bracht Roy Schulpzand een extra aanvaller, want Van Nispen had niets aan een gelijkspel. Daardoor kreeg ASC meer ruimte en zo kon het in die fase nog alle kanten op. Een paar keer werd het hachelijk voor het doel van Evangelos Vidiadakis, maar de scherpte ontbrak bij de aanvallers van Van Nispen. De twee grootste kansen echter waren toch weer voor ASC. Eerst zette Sean Goebel Schouten prima weg, maar de nummer zes schoot de bal in kansrijke positie naast. In de absolute slotfase kreeg Ward Buijze de bal onbedoeld in zijn schoot geworpen na defensief geklungel bij de thuisploeg. De 1-2 had binnen gewekt moeten worden, maar ook de nummer tien kreeg het niet voor elkaar om de rust te bewaren en ASC naar de kampioenspoule te schieten.

De kans blijft groot dat ASC het wel zal redden, maar het geduld wordt nog even op de proef gesteld. Na gisteren zijn er drie clubs zeker van plaatsing bij de eerste zes. Eerder waren DIOS en Sorting Leiden al geplaatst en daar kwam RKDES bij. Voor het overige zijn dit de overgebleven kanshebbers voor de resterende drie plaatsen: ASC 13-24, Nicolaas Boys 13-22, Voorschoten’97 13-21, Graaf Willem II VAC 13-21 en SJZ 13-20. Op de slotdag zijn de volgende duels nog van belang: ASC-Bernardus, Voorschoten’97-Warmunda, DIOS-Graaf Willem II VAC en SJZ-Nicolaas Boys.

Opstelling ASC: Vidiadakis, Goebel, Van Bergen, Kuipers, Hoogervorst (23. Fernane), Buijze, Van Zandwijk, Dutrieux (67.Kramers), Hoogervorst, Schouten (89. Tas), Kacar.