dinsdag, april 16, 2024
HomeZaterdagDerde klasseBlauw Zwart en Sporting Leiden in evenwicht

Blauw Zwart en Sporting Leiden in evenwicht

-

Derde klasse A (zaterdag)-Twee knokkende ploegen bestreden elkaar vooral in de tweede helft op het scherpst van de snede en hielden beide een punt over aan deze ontmoeting. Sporting Leiden kon wijzen op een paar enorme kansen die gemist werden in de laatste minuten,  maar Blauw Zwart speler Adrian Koziel had vlak daarvoor een bal huizenhoog over geschoten die echt in de categorie riante kansen viel. De van een vervelende en langdurige enkelblessure herstelde middenvelder Yanninck van der Meel kon zich wel vinden in de puntendeling. ,,Natuurlijk waren de beste mogelijkheden in de eerste helft voor ons en het is dan gewoon jammer dat we na die 0-1 van Eric Bakker ook niet de tweede maken. Dan is het over denk ik. Blauw Zwart is geen wonderploeg, maar vecht voor elke meter en ook zij kregen kansen in de tweede helft. Met de 1-1 kan ik wel leven.”

Het eerste kwartier speelde Sporting goed en zette de thuisclub met de rug tegen de muur. De beste mogelijkheid was voor Bakker die al na drie minuten een vrije bal op de paal zag uiteen spatten. Gaandeweg nam echter Blauw Zwart het initiatief over zonder tot serieuze kansen te komen. Uit een counter zo’n tien minuten voor rust braken de bezoekers toch de score open. Bakker schudde een verdediger van zich af en passeerde keeper Ghennem koeltjes. Illias Assaban was luttele minuten daarna bijna succesvol voor de Wassenaarders, maar ook zijn schot trof het aluminium.

Was de eerste helft nog ietwat gezapig te noemen, van de tweede helft spatten de vonken af. Sporting probeerde met het inbrengen van Sipan Khalid en good old Richard Guffens via snelle uitvallen tot een tweede en mogelijk beslissend doelpunt te komen en Blauw Zwart trachtte uit alle macht de gelijkmaker te forceren. Dat lukte via Bastiaan Hendrikse die een voorzet intikte, maar de spelsituatie daarvoor rook sterk naar buitenspel. Het vlagsignaal van de Leidse grensrechter werd echter niet gehonoreerd.

Daarna kansen te over, maar onder andere Khalid en Guffens kregen de bal niet langs Ghennem. Van der Meel nog eens: ,,Ja, dat doelpunt was echt buitenspel, maar die gasten hebben er hard voor gevochten en wij maakten het niet af. Dan is die 1-1 wel terecht denk ik.”

Over zijn eigen prestatie was de op ‘acht’ spelende speler niet tevreden. ,,Ik was te weinig aan de bal en kon ook te weinig creëren. Als excuus kan ik aanvoeren dat het pas mijn tweede wedstrijd speelde sinds september. Wedstrijdfitheid en de scherpte ontbraken vandaag bij mij. Die komen wel terug als ik vaker speel.” Van der Meel doet zijn prestatie hiermee echter tekort. Buffelend onderbrak hij een aantal malen een beginnende aanval van Blauw Zwart en hij wist ook menigmaal een vrijstaande medespeler te vinden. ,,De concurrentie heeft vandaag ook niet gewonnen, dus er is weinig verloren”, zo besluit de speler. Winst had ons dichter bij de top drie gebracht; het mocht echter niet zo zijn.”

Volgende week nieuwe kansen als CVC Reeuwijk op bezoek komt. Een terugkeer van Elroy Lammers kan de Leidenaren een enorme stimulans geven. Zijn terugkeer kan echter nog wel even duren vanwege een recente meniscusoperatie.

Blauw Zwart-Sporting Leiden 1-1 (0-1). 35. Bakker 0-1, 76. Hendriksen 1-1. Scheidsrechter: Tahery. Toeschouwers: 125.

Blauw Zwart: Ghennem, Timmers, De Koning, Van Zeist, Vosse (85. Laponder) , Lagerberg, Hendriksen, Vredenbrecht (68. Van Ede), Koziel, Hooymans (80. Raaphorst)), Assaban.

Sporting Leiden: Van der Meulen, Dieke, Fokkema, Van Egmond, Te Hennepe, Devilee, Middelkoop (69. Guffens), Bakker (62. Khalid), Van der Meel (86. Coll-Reig), Bardaa, Wansink.

Foto’s: met dank aan Coos Hubscher