HomeZaterdagDerde klasseEnergiek Sporting Leiden nu wel de sterktse in stadsderby tegen Lugdunum (2-3)

Energiek Sporting Leiden nu wel de sterktse in stadsderby tegen Lugdunum (2-3)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Sporting Leiden heeft revanche genomen voor de eerdere nederlaag (0-1) dit seizoen tegen stadgenoot Lugdunum. Waar Lugdunum in de heenwedstrijd de bovenliggende partij was, toonden de Morsbewoners zich zaterdag  in de Kikkerpolder de betere ploeg (2-3).

De bezoekers kwamen al na tien minuten spelen op voorsprong. Erik Bakker bereikte met een voorzet van de rechterkant Zakaria Bardaa, die de bal via de binnenkant van de paal in het doel schoof (0-1). Een kwartiertje later was de stand weer in balans. Ozan Isitir profiteerde van een aarzeling van Jeroen van Hooidonk en gaf vervolgens Sporting Leiden-keeper Andy van der Meulen het nakijken (1-1). De vreugde van de bezoekers over de gelijkmaker was overigens van korte duur. Twee minuten later bereikte een vrije trap van Bakker het hoofd van  Melvin Dieke,  die met een kiezelharde kopstoot de bezoekers weer op voorsprong bracht (1-2).  In deze fase waren de Morsbewoners veruit de sterkste ploeg en verzuimden om verder afstand te nemen. Sipan Khalid kreeg vlak voor rust een goede kans op de 1-3, maar Lugdunum –keeper Jeffrey Loozen redde bekwaam.

In de rust wisselde Lugdunum-trainer Roberto Escudero Houssin Bezzai en Nabil Atif voor Jochie Sebrechts en Brian Thong en deze verse krachten lieten direct van zich spreken. Thong mikte vlak na rust op de dwarsligger boven Van der Meulen, waarna Sebrechts na ruim een uur spelen voor de 2-2 zorgde. Hierna ontspon zich een open wedstrijd, met een vermakelijk laatste half uur tot gevolg. Sporting Leiden, dat een fysiek zeer fitte en energieke indruk maakte, leek de meeste kracht over te hebben en maakte de meeste aanspraak op een voorsprong. Nadat Loozen eerst nog met de benen redding kon brengen op een kopbal van Van Hooidonk, was het even later toch raak voor de bezoekers. Khalid lepelde een vrije trap fraai over de Lugdunum-muur en deze keer moest Loozen wel vissen (2-3).

Sporting Leiden kreeg hierna verschillende kansen om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar de bezoekers verzuimden het karwei af te maken. Yannick van der Meel leek vlak voor tijd toch voor de 2-4 te gaan zorgen, maar tot ontzetting van de Sporting Leiden-aanhang mikte hij naast het doel van Loozen. Deze slordigheden kwamen de Morsbewoners bijna nog duur te staan, maar een doelpoging van Sebrechts in blessuretijd eindigde op de lat. In de chaotische slotminuut kreeg Ozan Isitir nog zijn 2e gele kaart (dus rood), maar de stand bleef onveranderd (2-3). Al met al een terechte zege voor de mannen van Cees van Tongeren, die door dit resultaat  op gelijke hoogte met Lugdunum zijn gekomen (beide clubs hebben 14 wedstrijden gespeeld en 23 punten en staan op een gedeelde vierde plaats).

Lugudum-trainer Escudero na afloop:,, Sporting Leiden was in de eerste helft sterker, maar ik vond dat we na rust goed terugkwamen. Door het inbrengen van Thong en Sebrechts kwamen zij duidelijk in de problemen en de eerste twintig minuten na rust waren duidelijk voor ons. Mijn ploeg heeft er alles aan gedaan, maar over het algemeen speelde Sporting Leiden vandaag met meer overtuiging’’, aldus Escudero.

Sporting Leiden-vleugelverdediger Melvin Dieke scoorde niet alleen een belangrijk doelpunt voor zijn ploeg, maar bezorgde met zijn rushes langs de zijlijn de Lugdunum-verdediging ook handenvol werk. Dieke kon dan ook met een goed gevoel terugkijken op de wedstrijd. De verdediger:,, Ik denk dat we terecht hebben gewonnen. In de eerste helft hadden we al ruimer afstand van Lugdunum moeten nemen, maar dat laten we na. In de tweede helft brengen zij met Sebrechts en Thong meer voetbal in de ploeg en daar hadden we, zeker in het begin na rust, meer moeite mee. Uiteindelijk weet je door een schitterende vrije trap van Sipan die pot alsnog binnen te halen. Na de thuisnederlaag eerder dit seizoen wilden we deze wedstrijd absoluut winnen en we zijn blij dat dit is gelukt”, aldus de medewerker van de Rabobank tot besluit.

Lugdunum – Sporting Leiden 2-3 (1-2), Scheidsrechter : D. Kaijen. Toeschouwers : 110. 10. Bardaa 0-1, 26. O. Isitir 1-1, 28. Dieke 1-2, 63. Sebrechts 2-2 , 79 Khalid 2-3.

Opstelling Lugdunum : Loozen, Boukhidous, Dijkhuizen, C. Isitir, Bezzai (46. Sebrechts), De Haas, Absalem (81. H.de Cler) O. Isitir, Demirbas, Atif (46. Thong), Elouath

Opstelling Sporting Leiden: Van der Meulen, Dieke, Van Egmond, Te Hennepe, Khalid, Devilee, Bakker, Van der Meel, Van Hooidonk, Bardaa, Wansink (76. Fokkema).

Foto’s: met dank aan Gerrit Duprie