HomeZaterdagDerde klasseRuim verlies voor wisselvallig Lugdunum (4-0)

Ruim verlies voor wisselvallig Lugdunum (4-0)

-

Derde klasse A (zaterdag)- De resultaten van Lugdunum na de winterstop zijn gerust wisselvallig te noemen. Na een gelijkspel, verlies en winst, trokken de Leidenaren zaterdag bij CVC Reeuwijk ditmaal aan het kortste eind. De thuisploeg liep in de slotfase weg bij de groenhemden, die uiteindelijk met 4-0 verloren.

Lugdunum kwam na ruim tien minuten spelen op een achterstand, nadat de thuisploeg kon profiteren van  miscommunicatie in de Leidse defensie. Na dit doelpunt trok Lugdunum het initiatief wat meer naar zich toe, wat resulteerde in diverse kansen voor de bezoekers. Ozan Isitir, Ilias Absalem en  Ozan Demirbas kregen goede mogelijkheden op de 1-1, maar de Leidse voorwaartsen hadden hun vizier niet op scherp staan. Lugdunum probeerde vlak voor rust met een bestorming van het Reeuwijkse doel de gelijkmaker te forceren, maar de Reeuwijkse keeper weigerde te capituleren. Met een 1-0 stand werd ook de rust bereikt. In de tweede helft verdubbelden de gastheren al snel de score (2-0). Dit was het seizoen voor Lugdunum om va-banque te spelen. Met opportunistisch spel en lange halen werd geprobeerd om de aansluitingstreffer te scoren, maar van de ontstane ruimte profiteerde uiteindelijk de thuisploeg. Na de 3-0 was de wedstrijd beslist, dat daarna ook nog de 4-0 viel was vooral voor de statistieken van belang.

,, Tsja, het was vandaag niet best’’, verzuchtte Lugdunum-verdediger Tom Dijkhuizen na afloop. ,,We zijn momenteel niet zo stabiel als voor de winterstop. Ik weet ook niet precies waar dat aan ligt. Er wordt goed getraind en de sfeer in de spelersgroep is prima, daar ligt het allemaal niet aan. We krijgen vandaag al snel een ongelukkig doelpunt tegen en krijgen kansen op de 1-1, maar vandaag wilde de bal er niet in. Het was overigens een terechte nederlaag hoor, zeker op basis van de tweede helft. Vandaag maar snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd zou ik zeggen. We moeten mikken op de 2e plaats in eindrangschikking. Ik verwacht dat Van Nispen te ver voor staat en dat zij kampioen gaan worden. Omdat zij al een periode in hun bezit hebben, neemt de nummer 2 op de ranglijst deze periode over. Ik denk dat er 4 tot 5 ploegen in aanmerking komen voor plek 2. Daar moeten wij ook bij zijn. Je bent dan in ieder geval verzekerd van p/d-wedstrijden en dat is het doel waarnaar wij dit seizoen streven’, aldus de Valkenburger in Leidse dienst.

CVC Reeuwijk – Lugdunum 4-0 (1-0).

Basisopstelling Lugdunum : Loozen, Boukhidous, Dijkhuizen, C. Isitir, Blazquez,Absalem, O. Isitir, Demirbas, Atif, Thong, Elouath.