HomeVijfde klasseFootball FactoryMeerburg krabbelt na rust op en wint van Football Factory

Meerburg krabbelt na rust op en wint van Football Factory

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Meerburg heeft in de eerste seizoenshelft allesbehalve voldaan aan de verwachtingen. Met een twaalfde plek op de ranglijst kan men namelijk onmogelijk tevreden zijn. Na een trainingskamp in Sevilla hopen de Rijndijkers opgeladen te zijn voor de tweede helft van het seizoen. Om de competitie goed te hervatten, moest zaterdagmiddag gewonnen worden van directe concurrent Football Factory. De Factorians staan op een laatste plaats, maar hopen net als de thuisploeg snel de weg omhoog te vinden. De Leidenaren gingen echter met lege handen naar huis. Een 1-3 voorsprong bij rust was niet genoeg, want de thuisploeg scoorde nog driemaal: 4-3.

,,We begonnen heel paniekerig, het leek alsof we bang waren te verliezen”, merkt Football Factory-verdediger Mark van der Horst op over het zwakke begin van zijn ploeg. Meerburg startte sterk en vond via spits Aymen Mizab al snel het doel. Na de openingstreffer zakte de ploeg van trainer Alex Redel wat meer in. Meerburger Barry Verboon baalde daarvan: ,,Het werd te wisselvallig van onze kant. We toonden weinig inzet, waardoor we ook al best snel twee doelpunten tegen kregen.”

Football Factory werd steeds gevaarlijker gedurende de eerste helft, met name vanuit de counter. Verdedigers van de thuisploeg hadden hun handen vol aan de snelle spitsen Gary Person en Caner Demirdas. Person nam het eerste uitdoelpunt voor zijn rekening, een actie van Demirdas leidde tot een penalty waar de 1-2 uit voortkwam. Vlak voor rust deed ook Leoluca de Rubentis een duit in het zakje. Na goed doorzetten van Person kon De Rubentis in een leeg doel de 1-3 aantekenen, waarna direct het rustsignaal klonk.

Verboon: ,,In de rust is er eigenlijk weinig verteld. We wisten wat we moesten doen en dat we onze volle inzet moesten tonen. Dat hebben we de tweede helft wel laten zien. We speelden met vier man voorin, waardoor we ook snel de aansluitingstreffer maakten. Onze tegenstander wist het toen eigenlijk niet meer, ze zijn nauwelijks op onze helft geweest in de tweede helft. Het was wachten tot we erop en erover zouden gaan.”

Meerburg was heer en meester na rust. Binnen twintig minuten hadden de zwartwitten al drie keer gescoord, waardoor de thuisploeg weer op voorsprong was gekomen. De derde Meerburgse goal was extra bijzonder voor Verboon zelf: ,,Vorige week is mijn moeder overleden, deze goal was daarom extra speciaal. Ik wilde er eentje maken, daarom heeft de trainer me ook voorin gezet. Dit doelpunt kon iedereen scoren, maar het is mooi dat het gelukt is.”

Factorian Van der Horst zag dat zijn ploeg het spel van de eerste helft niet door kon zetten na de rust: ,,We kwamen in de tweede helft eigenlijk niet meer aan voetballen toe. We liepen wat teveel achteruit, toonden te weinig agressie. Dan roep je het over jezelf af en verlies je uiteindelijk met 4-3. Dit verlies is wel erg zwaar. We moeten er vanaf nu weer met z’n allen vol voor gaan, om zo uiteindelijk van die laatste plaats af te komen.”

Verboon heeft met zijn team een duidelijk doel voor ogen: ,,We kunnen uiteindelijk nog een periode pakken. Op die manier hopen we mee te doen met de nacompetitie. Daar gaan we vol voor. Binnenkort kunnen we ook weer rekenen op Boris Muller. Met hem hebben we toch net wat meer voetballende kwaliteiten. Als team liep het dit seizoen af en toe voor geen meter, maar als we daar wat meer aan gaan werken, kunnen er nog hele mooie dingen aankomen in de tweede seizoenshelft.”

Meerburg – Football Factory 4-3 (1-3). 5. Mizab 1-0, 18. Person 1-1, 33. Darnoud 1-2, 45. De Rubentis 1-3, 50. Versteden 2-3, 60. Verboon 3-3, 65. Mizab 4-3. Scheidsrechter: Heemskerk. Toeschouwers: 80.

Meerburg: Bom, Sierat, Laan, Abbach, van der Meer, Weijers (46. De Jong), Paap (46. Loos), Versteden, Verboon, Mizab, Slingerland (74. Scheurwater)

Football Factory: Eggen, Luidens (34. Van der Horst), Limon, Dingjan (46. Rezaie), Corte Real (72. Boukhedmi), Hooghiemstra, de Gouw, de Rubentis, Darnoud, Demirdas, Person

Foto’s: Sandra Akerboom

Note redactie: een ruime fotoreportage van deze wedstrijd volgt nog!