vrijdag, april 19, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryOok tegen tien man lukt het niet bij Football Factory

Ook tegen tien man lukt het niet bij Football Factory

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Football Factory heeft verzuimd het gat te verkleinen ten opzichte van Zevenhoven. De nummer laatst stond halverwege met 0-2 voor en leek op weg om de marge te verkleinen naar drie punten. Gesteund door het gegeven dat de thuisploeg ondertussen met tien man stond, leek dit varkentje gewassen te moeten kunnen worden. Niets was echter minder waar. De thuisploeg was beduidend sterker in de tweede rondgang en kwam uiteindelijk door twee treffers in de slotfase op gelijke hoogte (2-2).

Daags na het gelijke spel had Thijs de Jong nog de smoor in. ,,Dit is frusterend, ja. We deden het prima in de eerste helft en er was weinig aan de hand. Zevenhoven heeft ons zestienmetergebied amper gezien. We kwamen dan ook terecht op voorsprong. Eerst kopte ik een bal binnen en later verzilverde Sam Drewes een strafschop. Daar ging een absurde situatie aan vooraf waarbij we eerst een indrecte vrije trap kregen vanaf een meter of elf. De inzet werd verwerkt op de doellijn. Dit met de hand en dat niet van hun keeper. Dus pingel en een rode kaart. Dan heb je op dat moment het idee dat de tweede seizoenszege er wel aan zit te komen.”

Zevenhoven weigerde echter de handdoek te werpen en pakte de zaken beduidend energieker aan. Vooral op fysieke strijd moest de Leidse ploeg passen maar in de score kwam lange tijd geen verandering. ,,Tot een minuut of tien voor tijd. Toen ging er een al bij ons op de stip, vanwege een ongelukkige handsbal. Even later konden we de aanhoudende druk niet meer aan en werd het gelijk. Het is natuurlijk heel vreemd dat we juist tegen tien man in de problemen zijn geraakt. Laatst konden we een 1-3 voorsprong ook al niet vasthouden op bezoek bij Meerburg. En nu gi ng het weer fout. Het is veel van hetzelfde bij ons dit seizoen. De resultaten schieten niet op. Aan de club en de onderlinge banden ligt het niet, maar die laatste plaats in deze klasse heb ik nu wel gezien. Daar zijn we vorig seizoen ook al op geëindigd. Op de een of andere manier lukt het ons niet om positieve resultaten te boeken. Jammerlijk en zo zoetjes aan best irritant.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read